Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σε κρίσιμη καμπή το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού


«Επιθυμία όλων είναι να μην κλείσει το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και να αποκτήσει οικονομική αυτοδυναμία», τόνισε ο πρόεδρός του, Στέφανος Ταμβάκης, μιλώντας  σε συγκέντρωση προέδρων και στελεχών ομογενειακών φορέων στην Αστόρια.


«Το ΣΑΕ περνάει μια μεταβατική περίοδο. Μετά από δεκαπέντε χρόνια ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος για το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού και πρέπει εμείς οι ίδιοι, οι Απόδημο, να αναλάβουμε τις ευθύνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμβάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΑΕ επισήμανε ότι «λάθη έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση, κανένα σχέδιο για κλείσιμο του ΣΑΕ», σημειώνοντας ότι «η ελληνική πολιτεία και η κυβέρνηση της Κύπρου είναι υπέρ της διατήρησης και αναβάθμισης αυτού του θεσμού.

Είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα, να επανεξετάσουμε ορισμένα πράγματα και να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι, συντονισμένοι, με πρόγραμμα, ιδέες και έργο».

Μιλώντας, τέλος, για τις προτεραιότητες του ΣΑΕ ανάφερε θέματα που αφορούν την ενδυνάμωση της βάσης και των περιφερειακών οργάνων, την προσπάθεια διατήρησης της ελληνικής παιδείας, τα εθνικά θέματα και την ψήφο των αποδήμων, τασσόμενος υπέρ της εκλογής ομογενών βουλευτών από τους ίδιους του απόδημους. 
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...