Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους




Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη πέραν της διετίας για όλους τους ανέργους... προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες
από τη ΝΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Το μέτρο, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα αφορά, κατ'αρχήν, όλους τους βεβαιωμένους ανέργους. Το υπουργείο Εργασίας μελετά τρόπους για να ενταχθούν σε αυτό και άλλες κατηγορίες ωφελουμένων, όπως εκείνοι των ευκαιριακά εργαζομένων που δεν θεωρούνται άνεργοι, αλλά και δεν καλύπτουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων ώστε να μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο σκοπός είναι να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των ωφελουμένων, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς όμως να αυξηθεί υπερβολικά το κόστος ή να ενισχυθεί η εισφοροδιαφυγή.

Ετσι, μελετάται η έκταση του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο θα παρέχεται η κάλυψη, ενώ εξετάζεται και η εισαγωγή αντικειμενικών κριτηρίων, όπως τα εισοδήματα και η περιουσιακή κατάσταση.

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για δυο χρόνια μετά τη διακοπή της δραστηριότητας παρέχεται ήδη από τον οργανισμό ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στους ασφαλισμένους από 30 μέχρι και 65 ετών. Στην παράγραφο 6 του άρθρου 2 του νόμου 3485/2010 προβλέπεται ότι "οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ηλικίας άνω των 30 και μέχρι 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους καλύπτονται για παροχές ασθενείας σε είδος από τον κλάδο υγείας του οργανισμού για δυο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Έχουν πραγματοποιήσει, στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού, 600 μέρες εργασίας ή δυο χρόνια και το κατώτατο όριο των 600 ημερών εργασίας αυξάνεται ανά 120 ημέρες ή τέσσερις μήνες κάθε χρόνο, μετά τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ή 15 ετών ασφάλισης.

β. να μην ασφαλίζονται για οποιοδήποτε λόγο στο δημόσιο ή σε ασφαλιστικό οργανισμό.
SILVERCYTI.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...