Λουκέτο για τρεις μέρες στα περίπτερα

Λουκέτο για τρεις μέρες στα περίπτερα
Κλειστά από σήμερα και για τρεις ημέρες θα είναι τα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Περιπτερούχων με αιτήματα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση του κλάδου.
Στην Ηλεία η απεργία έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στην πόλη του Πύργου όπου στην πλειοψηφία τους τα περίπτερα σήμερα είναι κλειστά.


 Στην απεργία συμμετέχουν και ορισμένα ψιλικατζίδικα που πωλούν ομοειδή προϊόντα μ’ αυτά των περιπτέρων. Αντίθετα στην Αμαλιάδα σχεδόν όλα τα περίπτερα λειτουργούν κανονικά.

Βασικό αίτημα του κλάδου είναι να γίνει νομοθετική επαναφορά του ποσοστού κέρδους, να καθορισθεί ένα ποσοστό κέρδους του 8,2%, είτε με απελευθέρωση της τιμής μη αναγραφόμενη, είτε με ενδεικτική προτεινόμενη τιμή πώλησης, είτε με επαναφορά των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο 60%, όπως είναι και ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Οι περιπτεράδες αναφέρουν ότι αδυνατούν να πουλήσουν προϊόντα καπνού και κάρτες κινητής τηλεφωνίας με ποσοστό κέρδους με μέσο όρο 3%.

Εκπρόσωποι των περιπτερούχων σημειώνουν ότι υπάρχει θέμα επιβίωσης για αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας, από την αρχή του έτους έχουν κλείσει αρκετά περίπτερα σ’ ολόκληρη τη χώρα, σε ποσοστό που αγγίζει το 6%.

Στην Αθήνα μάλιστα από σήμερα ξεκινούν και απεργία πείνας εξήντα περίπου περιπτεράδες.
HLEIA TORA

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ