Φαλάκρα: φάρμακο προκαλεί στυτικά προβλήματα


http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/10/news-falakra-finasteridi-stysi.jpgΤο ευρέως διαδεδομένο φάρμακο φιναστερίδη (propecia), που χρησιμοποιείται εναντίον της τριχόπτωσης, πράγματι ενισχύει την τριχοφυΐα, αλλά μπορεί να προκαλέσει... σεξουαλικές δυσλειτουργίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Msnbc. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Dermatology, έδειξε πως οι άνδρες με τους πιο κοινούς τύπους φαλάκρας, μετά τη λήψη φιναστερίδης αύξησαν τα μαλλιά τους, αλλά περίπου ένας στους ογδόντα εμφάνισε στυτική δυσλειτουργία.

Περίπου ένας στους δύο άνδρες εμφανίζουν ανδρογενή αλωπεκία και χάνουν τα μαλλιά τους μέχρι την ηλικία των 50. 


Η φιναστερίδη εμποδίζει το ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη, την ορμόνη που ευθύνεται για την τριχόπτωση.
 
Ο Δρ Χοσέ Μανουέλ Μέλα, του Νοσοκομείου Αλεμάν του Μπουένος Άιρες, δήλωσε πως οι άνδρες που ακολουθούν θεραπεία με φιναστερίδη έχουν βελτίωση 30% μετά από δύο χρόνια.

Οι περισσότεροι άνδρες δέχονται να υποβληθούν στη θεραπεία αγνοώντας τις σεξουαλικές παρενέργειες.
24ΩΡΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ