Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΕΥΝΑ: Μειώνουν τις τιμές για να απορροφήσουν το νέο ΦΠΑ

Σε ποσοστό 100% ανταποκρίνονται οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Κάλεσμα Ευθύνης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προχωρώντας σε ...μείωση τιμών και στην απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα που αποτελούν το «καθημερινό καλάθι» ενός νοικοκυριού.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις τιμοληψίες που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε τρεις μεγάλες αλυσίδες super markets, σήμερα, 04/01/2011, επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των μειώσεων βάσει του ανακοινωμένου χρονοδιαγράμματος.

Ειδικότερα, στα πρώτα 200 προϊόντα που ελέγχθηκαν, οι μειώσεις τιμών, οι οποίες κυμαίνονται από 5% και φθάνουν και το 17%, υλοποιούνται στο 100% του αριθμού των προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελικές μεσοσταθμικές μειώσεις τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα που ελεγχθήκαν θα ανέλθουν σε :
• -5,2% στα τυροκομικά
• -5,34% στα βασικά τρόφιμα-είδη μαγειρικής
• -10,9% στα αλλαντικά
• -4,95% στα απορρυπαντικά
• -6% στα είδη προσωπικής υγιεινής

Σημειώνεται ότι οι μειώσεις τιμών είναι πραγματικές και καθαρές, δεν σχετίζονται με προσφορές και θα ισχύσουν καθ' όλη τη διάρκεια του 2011.

Όπως έχει υπολογισθεί, από το σύνολο των μειώσεων προκύπτει πραγματικό οικονομικό όφελος έως και 50 ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια.

Οι τιμοληψίες από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
 
24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...