ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

«Τέλος στη λογική της λούφας»

«Τέλος στη λογική της λούφας»
φωτό(κάτω) από τη συνάντηση Κατσιφάρα με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων στις Περιφερειακές ενότητες.

Συνάντηση εργασίας με τα προεδρεία των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.
Ο κ. Κατσιφάρας στη διάρκεια της συνάντησης επεσήμανε  ότι «με την αιρετή Περιφέρεια κάνουμε μια νέα αρχή. Ερχόμαστε να δημιουργήσουμε ένα θεσμό που θα βρίσκεται κάθε στιγμή στην υπηρεσία του πολίτη.

Στην προσπάθεια αυτή υπολογίζω πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας και θέλω όλους τους υπαλλήλους συμπαραστάτες».

Επεσήμανε δε ότι η επιλογή του να καλέσει  τους εκπροσώπους των υπαλλήλων στην πρώτη του σύσκεψη από αναλήψεως των καθηκόντων του, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

«Να είστε βέβαιοι ότι η διοίκηση μας θα ασκείται με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης. Θα συνεργαζόμαστε στενά μαζί σας και θα ακούμε τις απόψεις σας», πρόσθεσε. Ενώ τόνισε ότι σε περιπτώσεις που υπάλληλοι θα παραβαίνουν τις αρχές της εντιμότητας, της διαφάνειας και της υπεύθυνης άσκησης των καθηκόντων τους θα είναι αμείλικτος.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο κ. Κατσιφάρας στον σεβασμό που θα πρέπει οι υπάλληλοι  να δείχνουν απέναντι στους πολίτες.

«Η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πολίτη, ο σεβασμός απέναντι του, η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα είναι στοιχεία που πρέπει να αποτελούν και θα αποτελούν καθημερινή μας πρακτική», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος προσθέτοντας ότι «νοοτροπίες και πρακτικές του χθες που πληγώνουν τον πολίτη και τραυματίζουν την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και στη διοίκηση θα χτυπηθούν στη ρίζα τους».

Όπως επίσης, όπως είπε, θα χτυπηθούν συμπεριφορές υπαλλήλων που χαρακτηρίζονται από αδιαφορία ή τεμπελιά. «Τέλος στη λογική της λούφας και της ατιμωρησίας όσων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους», είπε ο κ. Κατσιφάρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα διοικητική οργάνωση της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι  «βρισκόμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, ωστόσο αυτός δεν είναι λόγος ώστε οι υπάλληλοι να νιώθουν ανασφάλεια ή αβεβαιότητα.

Προχωρούμε σε μια σύγχρονη μορφή οργάνωσης των Υπηρεσιών χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Είναι μια περίοδος σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας ώστε να περάσουμε στο νέο τοπίο. Κάθε αρχή είναι δύσκολη αλλά και μαζί ελπιδοφόρα και με πολλές προοπτικές».

Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος του  είναι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας  να λειτουργούν μακριά από γραφειοκρατικές  εμπλοκές και δυσκίνητες διαδικασίας.

«Με τον σχεδιασμό μας θέλουμε να κάνουμε την διοίκηση παραγωγική, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τον πολίτη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο διαδίκτυο
Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα το πρωί η νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση www.pde.gov.gr.

Στην ιστοσελίδα θα καταχωρούνται όλες οι δραστηριότητες του Περιφερειάρχη  Απόστολου Κατσιφάρα, των Αντιπεριφερειαρχών, του συνόλου των πολιτικών  και υπηρεσιακών οργάνων της  Περιφέρειας καθώς και όλες οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι διοικητικές πράξεις.

Η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όπως αναφέρει στο εισαγωγικό μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Απόστολος  Κατσιφάρας «δεν αποτελεί μόνο έναν δίαυλο ενημέρωσης αλλά και ένα πολύμορφο  μέσο πολιτικής λειτουργίας, από την στιγμή που υπηρετεί τον στόχο της διαφάνειας και θωρακίζει τις ανοικτές διαδικασίες.

Οι συνεργάτες μου και εγώ, έχουμε την ευθύνη να εμπλουτίζουμε συνεχώς την ιστοσελίδα με πληροφορίες και λειτουργίες που θα διευκολύνουν την χρήση της, ακόμη και από πολίτες όχι ιδιαίτερα εξοικειωμένους με το Διαδίκτυο».

Στο μήνυμα του ο κ. Κατσιφάρας προσθέτει  ότι «όλοι συμφωνούμε ότι η δύναμη του Διαδικτύου και η διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του δημιουργούν ένα νέο, πιο στέρεο περιβάλλον στις σχέσεις πολίτη και διοίκησης.

Ένα περιβάλλον που προσδιορίζεται από την αμεσότητα στην επικοινωνία, από την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην πληροφόρηση αλλά και από την νέα δυνατότητα του κοινωνικού ελέγχου των αποφάσεων, στοιχείο που ενισχύει αποφασιστικά την επιταγή της διαφάνειας και της διαρκούς λογοδοσίας.

Κάθε απόφασή μας, κάθε απόφαση των αιρετών και θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών της Περιφέρειας και στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί σεβασμού των προσωπικών δεδομένων, για εμάς είναι υποχρεωτικό να αναρτάται στην ιστοσελίδα ώστε να συναντά την μεγαλύτερη δυνατόν δημοσιότητα και να υπόκειται στην κρίση και στον έλεγχο των πολιτών».


Το γραφείο  του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος  Απόστολου Κατσιφάρα βρίσκεται στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών 28, 3ος όροφος.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2613. 600147, 600149 και 600134 και το φαξ 2610.452176.
Email επικοινωνίας: grafeio.pde@pde.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: