Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Οι τριαντάρηδες ζουν με τους γονείς τους

Η έλλειψη πόρων και η οικονομική κρίση αναγκάζουν 6 στους 10 Έλληνες ηλικίας 18-34 ετών να ζουν... τουλάχιστον με έναν από τους γονείς τους.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου κ. Βασιλείου στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Παπανικολάου.

Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαική Ένωση φτάνει το 46% ενώ υψηλά νούμερα καταγράφονται σε Ουγγαρία (64%) και Πορτογαλία (62%)

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι νέοι δεν εγκαταλείπουν το πατρικό σπίτι τους, η πλειονότητα των νέων Ευρωπαίων προβάλλει λόγους υλικής φύσης.
 
Πιο συγκεκριμένα, το 44% πιστεύει ότι οι νέοι ενήλικοι δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να φύγουν από το σπίτι των γονέων τους, ενώ το 28% είναι της γνώμης ότι υπάρχει έλλειψη στέγης σε προσιτές τιμές.

Επιπλέον, το 16% έχει την τάση να προσάπτει στους νέους εγωισμό, συμφωνώντας με την παρατήρηση ότι οι νέοι σήμερα θέλουν όλες τις ανέσεις του σπιτιού χωρίς να χρειάζεται να φέρουν το βάρος των ευθυνών.

newsbomb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...