Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Έτοιμο το ηλεκτρικό Ford Focus!

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία του

H αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Ford Focus θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Consumer Electronics Show» (CES) που θα γίνει στο Las Vegas σε λίγες ημέρες (6-9 Ιανουαρίου), και όχι στην έκθεση του Ντιτρόιτ της επόμενης εβδομάδας.

Αντί του παραδοσιακού βενζινοκινητήρα, ο ηλεκτροκινητήρας του Focus Electric θα αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 23 kW της LG Chem (ίδιος προμηθευτής με το Chevrolet Volt), με υγρό σύστημα θέρμανσης και ψύξης για τη μεγιστοποίηση της ζωής της μπαταρίας και της αυτονομίας. Το Focus Electric εκτιμάται ότι θα διανύει μέχρι 160 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων CO2 από μία πλήρη φόρτιση.

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε επίσης ότι η διάθεση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού επιβατικού της μοντέλου θα ξεκινήσει από τις εξής αμερικανικές πολιτείες: Atlanta, Austin, Houston, Texas. Boston, Chicago, Denver, Detroit, Los Angeles, San Francisco, San Diego, New York, Orlando, Fla., Phoenix και Tucson, Ariz. Portland, Ore. Raleigh Durham, N.C. Richmond, Va., Seattle και Washington, D.C.

Πηγή: avopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...