Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ο ιός 10/10/10

Άλλη μια “επικίνδυνη” ημερομηνία για το Ίντερνετ “ξεφύτρωσε”, καθώς η 10η Οκτωβρίου 2010 θεωρείται η ημερομηνία όπου ένας τεράστιος ιός θα μολύνει τους υπολογιστές όλου του κόσμου... Όπως ακριβώς με τον ιό Υ2Κ της νέας χιλιετίας που τον περιμέναμε αλλά δεν ήρθε ποτέ!!
Το κακό θα συμβεί στις 10:19 την Κυριακή 10/10/10, όπου οι ειδικοί προβλέπουν ότι είτε θα κλατάρουν τα εσωτερικά ρολόγια όλων των υπολογιστών είτε θα χτυπηθούμε από έναν άγνωστο και ισχυρό ιό.

“Υπάρχει συνεχώς αυτή η παραφιλολογία με συγκεκριμένες ημερομηνίες. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που έχουν πάθει όλοι μια ανησυχία”, λέει σχεδόν ειρωνικά ο Γκράχαμ Κλάλεϊ, ειδικός ασφαλείας υπολογιστών της Sophos.

“Βέβαια, δεδομένου ότι κάθε μέρα εμφανίζονται πάνω από 60.000 κακόβουλα λογισμικά, λογικό είναι να πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, όπως άλλωστε πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα”, συμπληρώνει.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, οι ειδικοί συμβούλευαν τους χρήστες να αποφεύγουν να συνδεθούν στο Ίντερνετ όποτε έπεφτε Παρασκευή και 13!

Στο τέλος της δεκαετίας, ξέσπασε ένας πανικός για τον “ιό της χιλιετίας”, αφού 1999 και 2000 ήταν οι χρονιές που περιμέναμε όλοι εναγωνίως αν την 1/1/2001 θα χτυπήσει ο Y2K.

Τελικά στις 2/1/2001 όλοι σφυρίζαμε αδιάφορα, αφού ούτε απέξω δεν πέρασε.
cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...