Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Η …βουβαμάρα του κόσμου τρομάζει τους υποψηφίους


 Η …βουβαμάρα του κόσμου τρομάζει τους υποψηφίους
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της ηλειακής κοινωνίας λίγες μόνο ημέρες πριν από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές; Παραμένει βουβή, δεν εκφράζει τη γνώμη της, ούτε «τρέχει» πίσω από τους υποψηφίους.
Πριν από λίγα χρόνια αυτό θα ήταν αδιανόητο, σήμερα όμως συμβαίνει και έχει την εξήγησή του. Οφείλεται στη γενικότερη απαξία του πολιτικού μας συστήματος, τμήμα του οποίου αποτελεί η αυτοδιοίκηση. Έχει να κάνει όμως και με την «παγωμάρα»  του Ηλείου πολίτη λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ σημαντικός λόγος είναι και η απογοήτευση για τα έργα και τις ημέρες ορισμένων αυτοδιοικητικών.

 Η αγωνία των υποψηφίων-και των κομμάτων που τους στηρίζουν- είναι μήπως αυτή η … βουβαμάρα του κόσμου εκφραστεί στις 7 Νοεμβρίου με τη μορφή της αποχής. Φοβούνται ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα σταλεί απλώς ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αλλά θα διαταραχθούν και οι υπάρχουσες ισορροπίες με ότι αυτό συνεπάγεται. Εννοείται ότι περισσότερο από όλους απεύχονται ένα τέτοιο σενάριο τόσο τα κόμματα όσο και οι βουλευτές που στήριξαν ή πολέμησαν τους υποψηφίους.

Για ένα πάντως είμαστε βέβαιοι.

Μέχρι τις εκλογές οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να μπορέσουν να συγκινήσουν τον πολίτη και να ενεργοποιήσουν τα …εκλογικά του αντανακλαστικά.

Ο Αιχμηρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...