Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

35 νομοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης


Αυτή την ώρα αποφασίζουν τα σωματεία των βενζινοπωλών αν θα ξεκινήσουν τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης από την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα νοικοκυριά της χώρας κινδυνεύουν να μείνουν "στο κρύο", καθώς οι ιδιοκτήτες πρατηρίων -επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του NEWSIT- είναι αποφασισμένοι να μην ξεκινήσουν την πώληση πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά την επόμενη Παρασκευή.

Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Αγρίνιο για την οριστική απόφαση, ενώ 35 σωματεία από ολόκληρη την χώρα έχουν στείλει επιστολές με τις οποίες ενημερώνουν πως δεν πρόκειται να πουλήσουν πετρέλαιο θέρμανσης. "Δεν γίνεται να αγοράζουμε το πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή του κίνησεως και μετά να περιμένουμε την επιστροφή του από το κράτος," λένε οι βενζινοπώλες.

Στην συνάντηση του Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, ο κ. Γεωργακόπουλος είπε πως το καθεστός παρακράτησης και αποπληρωμής του ΦΠΑ δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι βενζινοπώλες δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν την κατάσταση στα άκρα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν προκαταβολικά τον ΦΠΑ.

Όλα αυτά κι ενώ αυτές τις μέρες η θερμοκρασία πέφτει τη νύχτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας ακόμα και κάτω από τους 5 βαθμούς.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...