Τα ζώα έχουν μεταφυσικές ανησυχίες


Όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα ενδέχεται να έχουν μεταφυσικές εμπειρίες, σύμφωνα με νευρολόγο που μελετούσε τις διαδικασίες της πνευματικής αίσθησης για πάνω από τρεις δεκαετίας.
Η έρευνα του λοιπόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα υποστηρίζει πως οι πνευματικές εμπειρίες έχουν βαθιές ρίζες στις πρωτογενείς περιοχές του ανθρώπινου μυαλού. Περιοχές που βρίσκονται και στον εγκέφαλο όλων των άλλων ζώων.

“Λόγω του ότι τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν με την ανθρώπινη γλώσσα, δεν θα ξέρουμε ποτέ με σιγουριά αν όντως βιώνουν τέτοιες εμπειρίες. Όμως, επειδή μοιραζόμαστε την ίδια δομή στο τμήμα αυτό του εγκεφάλου όπου συμβαίνουν οι πνευματικές διεργασίες, τότε δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι δεν έχουν τις ίδιες εμπειρίες με εμάς”, λέει ο νευρολόγος Κέβιν Νέλσον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

Τα ευρήματα αυτά είναι μια επέκταση της έρευνας του για τους ανθρώπους, όπου υποστηρίζει πως μεταφυσικές εμπειρίες όπως το να αισθανθείς ότι έχεις βγει έξω από το σώμα σου, προέρχονται από την υπερδιέγερση του συστήματος του εγκεφάλου που ρυθμίζει τις διάφορες καταστάσεις της συνείδησης.

“Στους ανθρώπους, ξέρουμε ότι εάν διαταράξουμε την εγκεφαλική περιοχή όπου η όραση, η αίσθηση της κίνησης και τους προσανατολισμού σε σχέση με το βαρυτικό πεδίο της Γης συγκεντρώνονται, τότε μπορεί να βιώσουμε μια τέτοια κατάσταση. Άρα δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην πιστέψουμε ότι μια τέτοια εμπειρία μπορεί να έχει και ένας σκύλος ή μια γάτα”.

Ο νευρολόγος πιστεύει επιπλέον ότι πολλά θηλαστικά έχουν και επιθανάτιες εμπειρίες...!

cosmo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ