Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ζητάμε πολιτικό αεροδρόμιο, μας στέλνουν… «Απάτσι»


Ζητάμε πολιτικό αεροδρόμιο, μας στέλνουν… «Απάτσι»
Την ώρα που στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας προσγειώνονταν ισραηλινά ελικόπτερα «Απάτσι» για μια διεθνή στρατιωτική άσκηση, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωνε -τι ειρωνεία- τη...

...δημοπράτηση δεύτερου πολιτικού αεροδρομίου στο νομό Ηρακλείου!

Το αεροδρόμιο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Καστέλι Ηρακλείου (ουσιαστικά πρόκειται για εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος αεροδρομίου) θα είναι διεθνών προδιαγραφών.

Το είχε ξεκινήσει ο «μποέμ» υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος είχε εμπλακεί και με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Θυμάστε τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα του τοπικού Τύπου όταν ο κ. Λιάπης ανακοίνωνε τη δημοπράτηση του πολιτικού αεροδρομίου Ανδραβίδας;

Τι κρίμα που το πλήρωμα του χρόνου δεν τον επιβεβαίωσε -αυτόν και τους… χειροκροτητές του. Όπως δεν επιβεβαίωσε και τους άλλους, τους πριν απ’ αυτόν και τους νυν, για να μην παρεξηγούμαι.

Δείτε όμως τη λογική του Ελληνικού κράτους: Ανδραβίδα – Άραξος απέχουν περίπου τριάντα χιλιόμετρα ενώ η απόσταση μεταξύ των δύο αεροδρομίων του Ηρακλείου είναι μικρότερη ίσως από είκοσι χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή!
Δεν παραγνωρίζει κανείς την συγκριτικά μεγαλύτερη τουριστική κίνηση που ενδεχομένως να παρουσιάζει η Κρήτη, όμως πάει πολύ αυτή η αναβλητικότητα των είκοσι και πλέον χρόνων για ένα αεροδρόμιο που δικαιούται η Ηλεία. Πάει πολύ αυτή η κοροϊδία, αυτή η χοντροειδής αλυσίδα ελιγμών, μέσω της οποίας κάθε φορά ξεγλιστρά η Πολιτεία από τις δεσμεύσεις της.

Αντί για πολιτικά αεροπλάνα που θα μεταφέρουν τουρισμό, αντί για ένα ρεύμα ανθρώπινο που θα τονώσει οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά την Ηλεία, έρχονται… «Απάτσι» και κομάντος στην Ανδραβίδα!
Έρχονται ελικόπτερα που σπέρνουν τον θάνατο στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας συνήθως αμάχους Παλαιστίνιους, στις κατά καιρούς αιματηρές επιθέσεις που βλέπουμε στα ΜΜΕ. Ναι, κάποια από τα ελικόπτερα που θα δούμε να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας, από την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν «κλείσει σπιτάκια» στην βασανισμένη Παλαιστίνη.

Μπείτε για λίγο στην αλληγορία αυτής της στρατιωτικής παρουσίας στον τόπο μας. Μηχανές που σκοτώνουν αντί για αεροπλάνα ειρήνης. Στρατιωτικές αεροπορικές ασκήσεις αντί για αεροπορικά τσάρτερ με τουρίστες. Άλλα ζητάνε οι Ηλείοι, άλλα τους κουβαλάνε… 

Έχω ξαναγράψει -πριν μερικές εβδομάδες- ότι πολιτικό αεροδρόμιο η Ηλεία δεν πρόκειται να δει ποτέ, όπως δεν θα δει πανεπιστημιακή σχολή, βιομηχανική ζώνη, βιώσιμη ανάπτυξη ανάλογη μ’ εκείνη που γνωρίζουν άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Γιατί εμείς εδώ στην Ηλεία μάθαμε να λειτουργούμε με αναλαμπές, μια στη χάση και μια στη φέξη, χωρίς συνοχή, χωρίς συνέχεια, χωρίς σχέδιο. Εμείς μάθαμε να στηρίζουμε τις ενέργειες του δικού μας πολιτικού φορέα και να υπονομεύουμε τις ενέργειες του αντίπαλου. Μάθαμε να διεκδικούμε με ιαχές και κραυγές, όχι με επιχειρήματα και πειθώ.

Όχι λοιπόν δύο, αλλά και τρία αεροδρόμια μπορεί να δώσουν στο νομό Ηρακλείου, όσο οι Ηρακλειώτες παράγοντες διεκδικούν σοβαρά και αποφασιστικά την ανάπτυξη του τόπου τους.
Του Χρήστου Βορλόκα

HΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...