Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010


ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ 08/10/2010
                                                                

ΑΡΚΕΤΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Ο Αρχιερέας του Αμερικανικού καπιταλισμού , ο Λέστερ Θάροου , γράφει με περισσή αναίδεια και οίηση: «Το μέλλον έχει αφεθεί στην αγορά. Και ότι ήθελε προκύψει».  
Και εγώ αντέλεγα, « Και όποιον πάρει ο Χάρος δηλαδή. -».
(Απόσπασμα από το τελευταίο πόνημα του κου Βύρωνα Πολύδωρα).
Στη σύγχρονη εποχή καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία της αγοράς  παίζει  το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η πολιτική και οι πολιτικοί μας έχουν υποταχθεί δουλοπρεπώς μπροστά στα Μονοπώλια και στους Τραπεζίτες.
Τις συνέπειες της κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος τις πληρώνουν τα εύκολα θύματα , οι Λαοί.
Η βαρβαρότητα δεν είναι προ των πυλών αλλά βρίσκεται ήδη εντός των τειχών.
Η πλήρης υποταγή της Χώρας μας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στο διεθνές κεφάλαιο έχει και συμβολικό χαρακτήρα.
Πρόκειται για την υποταγή της Χώρας που γέννησε τη δημοκρατία με πολιτισμικές αξίες και κατακτήσεις που καθόρισαν εν πολλοίς το μέλλον της ανθρωπότητας μέχρι τώρα, μιας χώρας σύμβολο της αντίστασης στην πρόσφατη ιστορία.
Εν τέλει στοχεύουν να κάμψουν το ηθικό και των υπολοίπων λαών.
Σε εθνικό επίπεδο , ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , Γεώργιος Ανδρέας Παπανδρέου  , έχει «αναλάβει» να μας συνετίσει και να μας δείξει τον «καλό 4ο δρόμο».
Αρκετά!
Ως πολίτης και ως πατριώτης θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα αφού έχω συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος , να μην αντισταθώ σε όλα αυτά που γίνονται γύρω μου.
Η πρώτη ευκαιρία όπου μου δίνεται η δυνατότητα να εκφραστώ και να δώσω Μάχη είναι οι ερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Αυτές που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και που πρέπει να έχουν ως αντικείμενο τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των καθημερινών ανθρώπων.
Το μήνυμα ξεκάθαρο:
Τη σφαίρα που έχουμε και ρίχνουμε κάθε τέσσερα χρόνια, αυτή τη αφορά να μην την στρέψουμε στο κεφάλι μας, αλλά σε αυτούς που μας καλούν συνεχώς   αμέσως μετά τις εκλογές να κάνουμε «θυσίες».
Η μόνη πολιτική δύναμη που προειδοποιούσε ανελλιπώς από τις αρχές της δεκαετίας του ’80  για τις αδυσώπητες συνέπειες και επιπτώσεις της οικονομικής εξάρτησης από την ΕΟΚ - ΕΕ και τους λοιπούς Διεθνείς Οργανισμούς, είναι το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. 
Δικαιούται επομένως τη στήριξή μας στις ερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
Ο «Καλλικράτης» :
Στοχεύει στη δημιουργία «Καλού Κράτους» το οποίο θα αναλάβει την πλήρη ανατροπή σε τομείς όπως οι εργασιακές σχέσεις, παιδεία, υγεία , αθλητισμός, πολιτισμός κ.λπ.
Ο πολιτικός στόχος του «Καλού Κράτους» είναι ο καλλίτερος έλεγχος του πολιτικού συστήματος μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η νέα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» :
α) Βάζει ταφόπλακα στα όποια δικαιώματα των αδύναμων σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας,
β) Εξαφανίζει κάθε προοπτική «Αποκέντρωσης» και «αμεσότητας» καταδικάζοντας σε ερήμωση τις ορεινές περιοχές της χώρας.
Αγαπητοί συμπατριώτες η συμμετοχή στους Συνδυασμούς  Λαϊκής Συσπείρωσης και η ενίσχυσή τους στις ερχόμενες εκλογές μπορεί να δώσει ένα διπλό μήνυμα:
1) Ένα ισχυρό χαστούκι σε όσους λυμαίνονται για δεκαετίες τις ελπίδες και τα οράματα ενός λαού και ,
2) Τη δημιουργία αναχώματος αποτρέποντας τα στοιχεία βαρβαρότητας που εισχωρούν στην ελληνική κοινωνία.
Το μεγαλύτερο «όπλο» των κυβερνητικών κομμάτων  είναι η αδράνεια και η παθητικότητα των πολιτών.
Εμείς πρέπει να μετατρέψουμε τη δυσαρέσκεια σε δράση, σε ενίσχυση των αγώνων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν και μας κλέβουν , για μια κοινωνία όπου ο αγρότης θα μπορεί να μένει στο χωράφι του , ο νέος και η νέα θα βρίσκουν δουλειά και δεν θα είναι εμπορεύσιμα είδη η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και  η ενέργεια.
Δε χρειαζόμαστε τοπικούς άρχοντες να χαρατσώνουν το λαό με φόρους , να γενικεύουν τη μερική απασχόληση , να είναι πλασιέ των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Μπορούμε να παλέψουμε με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση να βγουν ένα μπόι παραπάνω ο λαός μας και οι αγώνες του.
Με τιμή ,
                                                                                                                                   
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ

ΤΡΥΦΩΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...