Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Έλληνας πρωθυπουργός στο Γιούνκερ: "Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα"

Έλληνας πρωθυπουργός στο Γιούνκερ: "Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα"

Με αμήχανη σιωπή αντιδρούν μέχρι στιγμής στις δηλώσεις «βόμβα» του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, Αθήνα, Παρίσι και Βερολίνο.

Ειδικότερα, στην φράση του προέδρου του Γιούρογκρουπ ότι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τη ρίζα τους 20-30 χρόνια πίσω, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν την κρίση, οι κύκλοι της κυβέρνησης σχολίαζαν πως σημασία έχει το τώρα και πρόσθεταν πως πρέπει να μείνουμε αταλάντευτοι στην πολιτική μας για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Αντιθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς από την Αρκαδία όπου βρίσκεται, επεσήμανε πως η δήλωση Γιούνκερ δικαιώνει πλήρως τις απόψεις του όσον αφορά τα μέτρα και την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία.

Αίσθηση μεγάλη προκάλεσε επίσης η αποκάλυψη Γιούνκερ ότι Ελληνας πρωθυπουργός του είπε επί λέξει : «Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα».

Την ίδια ώρα, Παρίσι και Βερολίνο επιδεικνύουν ένοχη σιωπή, καθώς δεν έχουν αντιδράσει καθόλου στην καταγγελία Γιούνκερ ότι χρόνια γνώριζαν το ελληνικό πρόβλημα, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν και δεν έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στις ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εξαγωγές Γαλλίας Γερμανίας προς την Ελλάδα και να θησαυρίζουν οι δύο αυτές χώρες.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...