Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Έκοψαν και τα επιδόματα των τυφλών

Έκοψαν και τα επιδόματα των τυφλώνΔιεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή με αξιοπρέπεια. 
Οι τυφλοί συνάνθρωποί μας καταγγέλλουν πως μετά τη λήψη των έκτακτων οικονομικών μέτρων λόγω του μνημονίου, οι ίδιοι έχουν φτάσει σε σημείο οικονομικής εξαθλίωσης και υψώνουν τη φωνή τους, ζητώντας από το κράτος να τους συμπεριφερθεί με την απαιτούμενη ευαισθησία.



Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία τους στην Ομόνοια και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα επιχειρήσουν να συναντήσουν από κοντά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
 
Μεταξύ άλλων, ζητούν να εξαιρεθούν από τις περικοπές των δώρων των Χριστουγέννων και του Πάσχα και των επιδομάτων αδείας, δεδομένου ότι αυτά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, να μη θεσπιστούν οικονομικά κριτήρια στις χορηγούμενες κοινωνικές παροχές και να αυξηθεί το προνοιακό επίδομα που λαμβάνουν οι ανασφάλιστοι και έμμεσα ασφαλισμένοι τυφλοί στα 25 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
 
«Δεν είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας! Έχουμε δικαιώματα και απαιτούμε από την Πολιτεία να τα προστατεύσει! Όχι στην καταδίκη των τυφλών στη φτώχεια και τον αποκλεισμό!», δηλώνουν.


24vro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...