Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν

Σκληρός εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν σε συνέντευξη του στην εκπομπή... «Φάκελοι» , του Αλέξη Παπαχελά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, πριν μια ώρα περίπου. 
Μιλάει για καίρια ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, χωρίς να βάζει νερό στο κρασί του.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το Αιγαίο και τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, δήλωσε πως τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη φθάνουν μέχρι την τουρκική υφαλοκρηπίδα αναγκάζοντας τα τουρκικά μαχητικά να τα αναχαιτίσουν. 
 
Πρότεινε μάλιστα να υπάρχει έλεγχος των πτήσεων από το ΝΑΤΟ, να ελέγχει δηλαδή τις στρατιωτικές δυνάμεις αμφοτέρων, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται τέτοιου είδους παραβιάσεις.
Σε ότι αφορά το Αιγαίο, θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο μερών για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο για το κοινό συμφέρον. 
 
«Εξάλλου, εξάγουμε φυσικό αέριο στην Ελλάδα και ο αγωγός αυτός θα μπορούσε να είναι αγωγός φιλίας μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε.
Σκληρός εμφανίστηκε και για τα ελληνικά Μ.Μ.Ε, καθώς καλλιεργούν αρνητικό κλίμα στους Έλληνες εναντίον της Τουρκίας.
 
Αναμένεται ο Τούρκος πρωθυπουργός να παραστεί την Πέμπτη, στην Ελλάδα ως επίσημος προσκεκλημένος, στη Σύνοδο για τις Κλιματικές Αλλαγές που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα μας. 
 
Το πλάνο αυτό όμως θα αλλάξει αν παραστεί και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την πρόσφατη επίθεση στην τουρκική ανθρωπιστική βοήθεια από ξηράς , με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο εννέα άνθρωποι.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...