Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ναυάγησε η συμφωνία με το Κατάρ για τον Αστακό

http://www.skai.gr/files/temp/CA2B6D799DF00762031DCAAE31F4C3BD.jpgΣε επιστολή του υφυπουργού Ενέργειας του Κατάρ προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη τον ενημέρωσε ότι οι δύο κρατικές εταιρίες του Κατάρ αποσύρουν το ενδιαφέρον τους... διότι κρίνουν ότι δεν είναι βιώσιμη η επένδυση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προέκυψε τελικά συμφωνία ανάμεσα στους Ιταλούς και τους εκπροσώπους από το Κατάρ για την τιμή πώλησης του αερίου.


Στον Αστακό θα κατασκευαζόταν τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.


Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται ότι έγιναν τα πάντα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα επενδυτικό περιβάλλον, αλλά «η επένδυση είναι ιδιωτική και δεν επηρεάζει σε τίποτα το μνημόνιο συνεργασίας 5 δισ. που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη που είναι διακρατική συμφωνία.


Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση και κυρίως μία επιστολή που είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Κουβέλης ότι «όλα είναι έτοιμα», ήταν η αιτία τριβών με το Χάρη Παμπούκη.


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...