Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές στις επάλξεις της Αυτοδιοίκησης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAwqF6TSAS-Jr2H_ZeQpFUoyJbFmgEKDsFdUWDT3Z45XWK5fNSUrEW6IGgv1RZTNayVeI2_yo_6tkOGQ1JbN7-mjZBro8HJ0_Iqr4FSC3AlBcIjREExUCQPcw7T5xcV_dDp3xvJCwmBb0/s400/%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%A0%CE%97+3.jpgΚάποτε η πολιτική ήταν «γκρίζα», με ξύλινη γλώσσα και απαγορευμένος χώρος για όποιον δεν είχε γεννηθεί για να κάνει...

πολιτική καριέρα. Αλλά τα δεδομένα άλλαξαν με τα χρόνια.
Και τώρα ο χώρος έχει πάρει λάμψη από το πεντάγραμμο, το θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό.



Η αρχή έγινε από τον Κοινοβούλιο, η συνέχεια δίνεται στο... στίβο της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε λιγότερο από ένα μήνα διεξάγονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στα ψηφοδέλτια δημάρχων και περιφερειαρχών υπάρχουν ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές.

Πρώτος πρώτος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, Βασίλης Κικίλιας, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής. Στο πλευρό του η πρώην αθλήτρια και νυν δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή.

Ο μεγάλος «αντίπαλος» του στην εκλογική μάχη, ο Γιάννης Σγουρός έχει επιστρατεύσει τους ηθοποιούς Μαίρη Βιδάλη και Θάνο Καληώρα.
Στο ίδιο ψηφοδέλτιο και μια τραγουδίστρια, η Νάντια Καραγιάννη – Τσέρτου αδελφή του Μπάμπη Τσέρτου. Ως άνθρωπος του αθλητισμού, ο Γιάννης Σγουρός θα έχει στο πλευρό του και ανθρώπους του χώρου που υπηρέτησε για χρόνια.

Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού και μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το Euro 2004, Γιάννης Γκούμας, βρίσκεται επίσης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη, όπως και ο Φώτο Στρακόσια, άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου.

Ως παλιός δημοσιογράφος, ο Γιάννης Δημαράς, που διεκδικεί ως ανεξάρτητος την περιφέρεια Αττικής δεν θα μπορούσε να μη στηρίζεται και σε συναδέλφους του. Υποψήφιοι με τον συνδυασμό του είναι δύο δημοσιογράφοι με επιτυχημένη καριέρα, ο Νάσος Αθανασίου του «Τρεις στον Αέρα» και ο Μάκης Γιομπαζολιάς με τα «Ανοιχτά Χαρτιά».
Στον ίδιο συνδυασμό συμμετέχει και ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός, ενώ έναν ακόμη γνωστό δημοσιογράφο βρίσκουμε και στο ψηφοδέλτιο του στηριζόμενου από τον ΣΥΝ καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλου, τον Γιώργο Βαρεμένο.

Στο ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Ψαριανού, υποψηφίου της «Δημοκρατικής Αριστεράς» στην περιφέρεια της Αττικής, δίνουν το «παρών» μεταξύ άλλων ο μουσικοσυνθέτης Νότης Μαυρουδής και η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου, οι οποίοι είναι και υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού, οι ηθοποιοί Φίλιππος Σοφιανός, Ηλίας Λογοθέτης και Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, η ηθοποιός, σεναριογράφος και στιχουργός Ελένη Ζιώγα, οι σκηνοθέτες Γιάννης Κακλέας και Μύρνα Τσάπα, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη, η σχεδιάστρια Λιλή Φραγκάκη, η εικαστικός και σκηνογράφος Ειρήνη Παγώνη, ο ζωγράφος και καθηγητής της ΑΣΚΤ Μάριος Σπηλιόπουλος και η ηθοποιός και πρώην σύμβουλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει στο πλευρό του το Χρήστο Τερζανίδη, παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.

Στην περιφέρεια Ηπείρου, με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Αργύρη (ΠΑΣΟΚ) έχει συνταχθεί ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Αρμένης, «ψυχή» της θεατρικής σκηνής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου και γέννημα - θρέμμα Ηπειρώτης.

Στη Σπάρτη, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον νυν Νομάρχη Κωνσταντίνο Φούρκα (ΝΔ) είναι και ο σκηνοθέτης των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών επιτυχιών Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος, αν και Κρητικός, έχει τα τελευταία χρόνια «πολιτογραφηθεί» Λάκων λόγω της συζύγου του, η οποία κατάγεται από την Σελλασία.

Ο παλιός πρωταγωνιστής τηλεοπτικών σειρών του κ. Μανουσάκη, Απόστολος Γκλέτσος, διεκδικεί κεντρικό ρόλο στην γενέτειρά του, την Στυλίδα, καθώς κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.

Οι δήμοι της Αττικής

Συγκριτικά με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, περιορισμένα είναι τα ονόματα των λεγομένων «επωνύμων» υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των Δήμων της Αττικής. Αλλά κυρίως σε Αθήνα και Πειραιά, τα ονόματα των «επωνύμων» είναι... ηχηρά.

Στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη βρίσκονται ο Ηλίας Ψινάκης, οι ηθοποιοί Βάσια Τριφύλλη, Μαρία Τζοπανάκη, Δευκαλίωνας Κόμης και Νίκος Ψαρράς. Επίσης, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός αλλά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Μονακό Άκης Ζήκος.

Ηχηρά ονόματα περιλαμβάνονται και στο ψηφοδέλτιο του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη Γ. Καμίνη, όπως αυτό της συγγραφέως Ρέας Γαλανάκη και του ζωγράφου Γιώργου Λαζόγκα, καθώς και του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη - που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο 5ο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη».

Με το συνδυασμό του Γιάννη Μίχα «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» συμμετέχουν οι ερμηνεύτριες Πόπη Αστεριάδη, Αναστασία Μουτσάτσου και Πένυ Ξενάκη, καθώς και η εικαστικός Βιολέτα Γεράνη. 
Επίσης, από τον χώρο του αθλητισμού περιλαμβάνονται ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού Γιώργος Αμανατίδης, καθώς και ο Βασίλης Τσαγκάρης παραολυμπιονίκης, τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη της κολύμβησης.

Με το συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου «Μας ενώνει ο Πειραιάς» βάζει υποψηφιότητα ο γνωστός (πρώην) μπασκετμπολίστας και προπονητής Γιώργος Σιγάλας.

Από τον χώρο του αθλητισμού προέρχεται και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάσος Μητρόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στον Συνδυασμό «Πειραιάς - Πόλη Θρύλος» του Πέτρου Μαντούβαλου. Στον ίδιο συνδυασμό και ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης, ο καλλιτεχνικός παραγωγός Ν. Θωμάς, καθώς και ο δημοσιογράφος Φίλιππος Καμπούρης.

Υποψήφιος με τον Διονύση Χατζηδάκη στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου είναι ο διαχρονικότερος bon viveur... των Αθηνών. Ο λόγος για τον Ζάχο Χατζηφωτίου.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα - πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού- συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού με τον συνδυασμό «Αχαρναί-Ενεργοί Πολίτες».

Ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Κωνσταντίνος Καραούζας είναι υποψήφιος με τον Σωτήρη Ντούρο στο συνδυασμό «Δημοτική Παράταξη Αχαρνών», στο ίδιο ψηφοδέλτιο βρίσκεται και το όνομα του μουσικοσυνθέτη και μέλους του συγκροτήματος «ΟΝΑΡ» Λευτέρη Πλιάτσικα.

Στη «Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών» του Βασίλη Τοπαλιανίδη συμμετέχει ο ηθοποιός Περικλής Αλμπάνης.

Η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου και η συνάδελφός της και συγγραφέας Μαρία Γεωργιάδου θέτουν υποψηφιότητα στον Δήμο Κηφισιάς- Εκάλης- Ερυθραίας με τον Συνδυασμό της Αγγελικής Συνοδινού «Πόλη Φως». Στο ίδιο ψηφοδέλτιο και οι δημοσιογράφοι Μιρέλλα Καλοστύπη και Γιάννη Ντόκο.

Για δημοτική σύμβουλος στον δήμο Αμαρουσίου βάζει υποψηφιότητα η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη, η οποία συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Γιαννακάκου.

Με το συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ασκούνη στην Καλλιθέα συμμετέχουν ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος και η Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου.

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αργυρούπολης με τον συνδυασμό του Χάρη Πασβαντίδη.

Στο Δήμο Αγίου Δημητρίου και στον Συνδυασμό του Νίκου Λαζαρόπουλου συμμετέχουν ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Νάσος Γαλακτερός και ο τραγουδιστής Νίκος Νομικός.

Στο συνδυασμό «Αλλάζουμε την Πόλη» της Μαρίας Ανδρούτσου στον Άγιο Δημήτριο συμμετέχει ο γνωστός ερμηνευτής Χάρης Κατσιμίχας.

Στη Γλυφάδα και στον Συνδυασμό του Κώστα Κόκορη κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο γνωστός τραγουδιστής Πέτρος Ίμβριος.

Στο Δήμο Βούλας - Βουλιαγμένης - Βάρης και στο ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Κασιδόκωστα συμμετέχει η δημοσιογράφος Νάσια Κωσταρά, καθώς και η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο θαλάσσιο σκι Τίνα Καμπάνη.

Ο σκηνοθέτης Μεγακλής Βιντιάδης βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της υποψήφιας δημάρχου Σαρωνίδας Χριστίνα Χριστοφάκη με τον Συνδυασμό «Ζούμε Μαζί στον Δήμο Σαρωνικού».

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Γαρδέλια κατεβαίνουν η δημοσιογράφος του ALTER Τζίνα Αρβανίτη, καθώς και ο γνωστός ηθοποιός Σταύρος Νικολαϊδης. 
Στον ίδιο δήμο αλλά στο συνδυασμό του Παναγιώτη Κόνσουλα συμμετέχουν ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου καθώς και το μοντέλο Ισαβέλλα Δάρρα, πρώην Μις Ευρώπη.
24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...