Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο οδοντίατρος πάει σχολείο

Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής στα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για τη σημασία της στοματικής υγιεινής και την έγκαιρη πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία των δοντιών, υλοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά η Νομαρχία Πειραιά στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της ευρύτερης περιοχής και των νησιών.


Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή οδοντιάτρων από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά και εθελοντών από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Η εξέταση των μαθητών γίνεται στην υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα που διαθέτει η Νομαρχία Πειραιά και προϋποθέτει την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων. Για τη φετινή σχολική χρονιά έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη σε 26 νηπιαγωγεία, 25 δημοτικά και 1 ειδικό δημοτικό σχολείο του ευρύτερου Πειραιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την ενημέρωση και την προληπτική εξέταση, την παροχή συμβουλών και εξατομικευμένων οδηγιών σε κάθε παιδί ανάλογα με τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζει.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...