Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πλημμύρισε το Δημοτικό Σχολείο Σωστίου



Με καθυστέρηση αρκετών ωρών ξεκίνησε χθες το μάθημα για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Σωστίου, καθώς για μία ακόμα φορά, το σχολείο τους είχε μετατραπεί σε…
λίμνη! Το πρόβλημα της διαρροής από την ταράτσα που αντιμετωπίζει το σχολικό κτίριο τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό.

Ωστόσο, η παρατεταμένη κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει χθες για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων!

«Άνοιξα το πρωί το σχολείο και το βρήκα γεμάτο νερό» είπε στην εφ. «Πατρίς» η δασκάλα του δημοτικού σχολείου Σωστίου κα. Κασσάνδρα Σακελαροπούλου και συνέχισε: «Η είσοδος ήταν γεμάτη νερό αλλά και η τάξη μέσα σε σημείο που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μάθημα.

Πολύ λίγο νερό είχε μπει και στο γραφείο. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του χειμώνα. Το μάθημα ξεκίνησε λίγο πριν τις 11, καθώς έπρεπε πρώτα να καθαρίσουμε τον χώρο πριν βάλουμε τα παιδιά στην τάξη».

Αμέσως μόλις αντίκρισε το σχολείο γεμάτο με νερό, η δασκάλα κα. Κασσάνδρα Σακελαροπούλου με τη βοήθεια δύο γονέων και της καθαρίστριας, ξεκίνησαν να σκουπίζουν, να διώχνουν τα νερά από το χώρο και να τον στεγνώνουν, προκειμένου να ξεκινήσει το μάθημα.

Για την νέα πλημμύρα ενημερώθηκε αμέσως ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Γεωργόπουλος, ενώ η δασκάλα του σχολείου ενημέρωσε, όπως εξάλλου είχε κάνει και στις δύο προηγούμενες πλημμύρες, τον δήμο Αμαλιάδας.

Το συνεργείο του δήμου Αμαλιάδας ανταποκρίθηκε νωρίς το μεσημέρι, καθώς από το πρωί, βρισκόταν σε ζημιές και προβλήματα που είχαν δημιουργήσει οι βροχοπτώσεις.
patris ilias news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...