Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

undefined
Τις περιοχές της πεδινής Ηλείας που δοκιμάστηκαν τις προηγούμενες μέρες από την βροχή και το χαλάζι επισκέφτηκαν χθες το πρωί κλιμάκια της Νομαρχίας και του ΕΛΓΑ,
διαπιστώνοντας το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής των αγροτικών καλλιεργειών.

Η εξατομίκευση ωστόσο των ζημιών θα ξεκινήσει από τις αμέσως επόμενες μέρες, με τους παραγωγούς να έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία 12 ημερών για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ της περιοχής τους.

Τα κλιμάκια επισκέφτηκαν καλλιέργειες πατάτας και κηπευτικών στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Βουπρασίας, Βαρθολομιού και Γαστούνης, ενώ οι γεωπόνοι εξήγησαν στους παραγωγούς ότι αφενός η ζημιά στις καλλιέργειές τους αποζημιώνεται και αφετέρου, ότι η ζημιά, κυρίως στις πατάτες, είναι εξελίξιμη και μέσα στις επόμενες μέρες θα φαίνεται ακόμα πιο πολύ.

«Για άλλη μια φορά ο νομός μας δοκιμάστηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα» τόνισε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Νίκος Μιχαλόπουλος και συνέχισε: «Σήμερα, μαζί με το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ πραγματοποιούμε αυτοψία για την αναγνώριση της ζημιάς.

 Η εξατομίκευση θα γίνει τις επόμενες μέρες. Οι παραγωγοί ωστόσο δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί η ζημιά είναι εξελίξιμη και τις επόμενες μέρες θα φαίνεται ακόμα πιο πολύ, ιδίως στην καλλιέργεια της πατάτας που έχουν ξεχωθεί οι κόνδυλοι».

Από την πλευρά του ο επόπτης του ΕΛΓΑ Πάτρας κ. Γιώργος Κεχαγιάς τόνισε: «Θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία του ΕΛΓΑ, οι παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η εξατομίκευση των ζημιών από τους γεωπόνους μας».
patrisiliasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...