Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«Αγριεύει» ο καιρός -Συνεχής ενημέρωση-


Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζουν οι άνεμοι το βράδυ της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο Κατάκολο που αγγίζουν τα 8 μποφόρ.

Ισχυρές καταιγίδες περιμένουμε τις επόμενες ώρες και κατά την διάρκεια της Τρίτης.

Πολύ θυελλώδεις νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι με ταχύτητες που φτάνουν τα 70 χιλιόμετρα την ώρα (8 μποφόρ) πνέουν στις παράκτιες περιοχές της Ηλείας, σύμφωνα με τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού στο Λιμάνι του Κατακόλου.

Ακόμα και σε χερσαίες περιοχές του νομού φυσούν ισχυροί άνεμοι. Στην Ανδρίτσαινα φτάνουν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα (6 μποφόρ) και ξεπερνούν τα 40 km/hr (6 μποφόρ) σε Αμαλιάδα και Βαρθολομιό.
Καταιγίδες περιμένουμε τις επόμενες ώρες και κατά την διάρκεια της Τρίτης 19 Οκτωβρίου. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Ήδη στην Ηλεία έχουν καταγραφεί μεγάλα ύψη βροχής με αποτέλεσμα το έδαφος να έχει κορεστεί αρκετά και δεν απορροφά πλέον γρήγορα τις βροχοπτώσεις.

Για το λόγο αυτό ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους πολίτες στα σημεία διασταύρωσης του οδικού δικτύου με τα ρέματα απορροής (χειμάρρους) στις περιοχές όπου προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση.

Νεότερη Ενημέρωση (23:40):
Θύελλα επικρατεί αυτή την ώρα στο Κατάκολο, πνέουν άνεμοι με ταχύτητες που φτάνουν τα 84 χιλιόμετρα την ώρα (9 μποφόρ), ενώ επικρατεί σφοδρή βροχόπτωση.
Καταιγίδα σχηματίζεται στα δυτικά παράλια της Ηλείας.
Νεότερη Ενημέρωση (00:30):

Η καταιγίδα που δημιουργήθηκε στα παράλια της Ηλείας κινήθηκε γρήγορα ανατολικά και επηρέασε το σύνολο του νομού με ραγδαίες βροχοπτώσεις και ανέμους που έφτασαν τα 7 μποφόρ. Ευτυχώς όμως είχε πολύ μικρή διάρκεια και δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά. Να σημειώσουμε πως η ραγδαιότητα στην Αμαλιάδα άγγιξε στιγμιαία τα 300 χιλιοστά την ώρα και στην Αρχ.Ολυμπία τα 200mm/hr.
Νεότερη Ενημέρωση (01:15): 

Θύελλα επικρατεί στο Κατάκολο. Πνέουν ριπαίοι άνεμοι που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικοί σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι ριπές του ανέμου στο Λιμάνι του Κατακόλου φτάνουν τα 111 χιλιόμετρα την ώρα (km/hr), δηλαδή άνεμοι εντάσεως 11 μποφόρ.

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...