Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Με ένα «τσιρότο» έρχεται ο πελαργός

Βρετανοί δημιούργησαν μια νέα φορητή «συσκευή γονιμότητας»

Η συσκευή που φέρει το όνομα «DuoFertility» μετρά τις μεταβολές στη θερμοκρασία του γυναικείου σώματος οι οποίες δείχνουν πότε λαμβάνει χώρα η ωορρηξία, βοηθώντας έτσι τη γυναίκα να μείνει έγκυος.


Η γυναίκα τοποθετεί ένα «τσιρότο»-αισθητήρα μεγέθους νομίσματος κάτω από το μπράτσο της και το φορά μέρα και νύχτα, για να καταγράφει και την παραμικρή αλλαγή στην θερμοκρασία της, με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικής συσκευής-δέκτη που λαμβάνει τα σήματα του αισθητήρα.

Κάνοντας μετρήσεις 20.000 φορές ημερησίως, η συσκευή καταφέρνει να εντοπίσει τις πιο γόνιμες μέρες μιας γυναίκας με ακρίβεια 99%.

Η συσκευή έχει επιτυχία γονιμότητας 19,5% μετά από συστηματική χρήση ενός εξαμήνου, ένα ποσοστό ανάλογο με αυτό της εξωσωματικής γονιμοποίησης και με πολύ μικρότερο κόστος.

Η παραγωγός εταιρία αισθάνεται τόσο σιγουριά, που διαφημίζει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα του προϊόντος της σε όποια γυναίκα δεν μείνει έγκυος μέσα σε ένα χρόνο.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...