NΈνας νεκρός από την κακοκαιρία στη Χίο - Παρολίγον τραγωδία στην Ικαρία - Ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώραewsIt.gr: Πνίγηκε η Χίος

Ένας 60χρονος άνδρας στη Χίο παρασύρθηκε από χείμαρρο και κατέληξε
- Παρολίγο τραγωδία στην Ικαρία. Σώθηκαν 4 άτομα στο παρα πέντε

- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ που ισχύει μέχρι σήμερα
- Στείλτε μας φωτογραφίες από την δική σας περιοχή στο info@newsit.gr

ΩΡΑ 11.30 Κόσμος περιμένει μάταια το λεωφορείο αφού έχει σταση εργασίας ΦΩΤΟ NEWSIT

Ένας νεκρός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από την Κυριακή ολόκληρη τη χώρα. Ο 60χρονος άνδρας παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρου και κατέληξε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

ΩΡΑ 10.45 Αλεξάνδρας και Πατησίων μποτιλιάρισμα ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί το νησί της Χίου, καθώς τα καιρικά φαινόμενα εκεί είναι ακραία, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει σπίτια και μαγαζιά, η Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών και απαντλήσεις υδάτων, ενώ και ένας άνθρωπος παρασύρθηκε από χείμαρρο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.
Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει στη Χίο
Παρολίγο τραγωδία στην Ικαρία

Στην Ικαρία στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η τραγωδία. Πυροσβεστικό κρεμάστηκε στο γκρεμό οταν υποχώρησε ο δρόμος σε επιχείρηση απεγκλωβισμου γυναίκας απο το αυτοκίνητο της! Και τα 4 άτομα, πυροσβέστες και η γυναικά ευτυχώς σώθηκαν. Πανω απο 30 κλήσεις σε ολο το νησί! Κατολισθήσεις σε ολο το οδικό δίκτυο. Δεν θα γίνουν μεταφορές μαθητών οπως δήλωσε ο επαρχία.

Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί κι άλλο καθώς πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Δυτική και Κεντρική Θράκη. Επίσης τις πρωινές ώρες ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
ΩΡΑ 10.15 Κέντρο Αθήνας οδός Μπουμπουλίνας. Κόσμος τρέχει να γλυτώσει την βροχή ΦΩΤΟ NEWSIT


Ενα άλλο στοιχείο του καιρού που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι η σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων στην περιοχή του Ιονίου από τα ξημερώματα σήμερα Τρίτη. Έτσι η ένταση των ανέμων θα φτάνει και τα 9 μπ. ενώ ο κυματισμός στα παράλια του Ιονίου θα ξεπερνάει τα 5-7 μέτρα. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και του υψηλού κυματισμού αναμένεται από τις πρωτες πρωινεςΔιαβάστε που θα βρέξει τις επόμενες ώρες:
Όλο τα βράδυ και μέχρι τα ξεημερώματα έβρεχε καταρακτωδώς στα Δωδεκάνησα, , τη Χίο, την Λέσβο και τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα, ενώ ακραία φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Εύβοια

Μέχρι τις 09:00 το πρωί θα βρέχει στην Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα, την Λέσβο και τη Λήμνο και σε ολόκληρη την Θράκη θα επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εξασθένηση των φαινομένων στις προαναφερθείσες περιοχές αναμένεται τη

Το μεσημέρι της Κυριακής ανεμοστρόβιλος έπληξε τον Βασιλικό Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τηλεφωνικό της κέντρο δέχθηκε 13 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στο Ίλιον, την Παλλήνη και το Πικέρμι, αλλά και για 6 κοπές δέντρων στο Κορωπί, τη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη.

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Καλαμάτα. Λόγω των ισχυρών ανέμων κατέπεσε το σκέπαστρο του λιμεναρχείου της πόλης. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Όχημα κατέπεσε σε χαντάκι στο 20ο χιλιόμετρο Ναυπλίου - Λιγουρίου λόγω των καταιγίδων.

Η Γενική Γραμματεία συστήνει στους πολίτες τα εξής:
-Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
-Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
-Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ο καιρός σήμερα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο, τη Βόρεια Ελλάδα και πιθανώς την Κρήτη προβλέπει για σήμερα Τρίτη η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος ξεκληρίστηκε μία ολόκληρη οικογένεια σε τροχαίο δυστύχημα στο Ρέθυμνο. Διαβάστε την είδηση
newsit
newsit

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ