Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πτώση στην κίνηση της αγοράς της Αμαλιάδας


Πτώση στην κίνηση της αγοράς της Αμαλιάδας
Μια σφυγμομέτρηση στα εμπορικά καταστήματα της Αμαλιάδας θα έκανε έναν παλμογράφο να φαντάζει χαλασμένος, αφού ο κόσμος πλημμυρίζει τους δρόμους, χαζεύει τις βιτρίνες...

...μπαίνει στα μαγαζιά, αλλά βγαίνει με… άδεια χέρια.
Ο Οκτώβρης είναι ένας μήνας που, ανέκαθεν, σημείωνε αρκετή κίνηση, καθώς σηματοδοτεί την αλλαγή της σαιζόν, οπότε και το καταναλωτικό κοινό σπεύδει να πραγματοποιήσει αγορές ανανέωσης, όπως ρουχισμό και υπόδηση· «όχι φέτος», όμως, όπως μας ενημερώνει έμπορος νεανικής ένδυσης, αφού «ο κόσμος μπαίνει στα μαγαζιά μόνο από ανάγκη».

Στην προσπάθειά τους να κρατήσουν βιώσιμη την κίνηση στο εσωτερικό των καταστημάτων τους, οι έμποροι προχωρούν σε μπαράζ προσφορών, αλλά και σε μεγάλη αναπροσαρμογή των τιμών προς τα κάτω, ώστε να δελεάσουν τον υποψήφιο αγοραστή και να νιώσει λίγη..ζέστη η ταμειακή μηχανή.

Όσοι ήταν συχνοί πελάτες των στεγασμένων εμπορικών καταστημάτων, συνεχίζουν να τα επισκέπτονται «φεύγοντας με πολύ λιγότερες σακούλες απ’ ό,τι άλλες χρονιές» σύμφωνα με έμπορο ειδών αθλητικής ένδυσης και υπόδησης.

Ανάσα ήταν ο Σεπτέμβρης για βιβλιοπωλεία, καταστήματα αθλητικών ειδών και ηλεκτρικών συσκευών, λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και της προσέλευσης φοιτητών στην πόλη, αλλά πέραν αυτού επικρατεί «μαυρίλα», κατά γενική ομολογία.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...